søndag den 2. februar 2014

Svinekæber med rødvin i rømertopf



Endnu en nem rømertopf ret, med så mørt kød at det kan skæres med en gaffel :)

Fyld fadet med rodfrugter, vin og svinekæber.. Slap så a eller nyd det dejlige vejr mens retten passer sig selv...

Server sammen med groft brød og kartoffelmos



Info om retten :



Type :
Simremad
tidsforbrug :
4 timer  
Tilbehør :
Brød og kartoffelmos
Antal personer :
4 - 5 personer

 


Det skal du bruge :

Kødet:

1 kg svinekæber
½ dl mel
1 tsk salt
½ tsk peber
smør til stegning

Fyldet:
1 kg rodfrugter
2 store løg
1 porre
5 fed hvidløg
1 spsk timian
1 spsk rosmarin
1 spsk salt
1 tsk peber
4 laurbær blade

1 okse bouillon tern
3 dl vand
½ flaske rødvin

Saucen:
1 brik milda
1 spsk maizena
lidt kulør



Sådan gør du :


Fyld rømertopfen med vand og lad den trække i 30 min

Bland mel, salt og peber sammen i en pose. Kom kødet i og ryst det sammen

Smelt smør på en varm pande og brun kæberne i et par minutter på hver side
Stil panden til side og lad det køle lidt a

Rens grøntsagerne og skær dem i grove stykker

Kom grøntsagerne i bunden af rømeren og krydder med salt, peber, timian og rosmarin

Fordel kødet over

Opløs bouillon terningen i lidt kogende vand og supler med koldt vand

Hæld rødvin og bouillon over fadet

Kom låget på og kom fadet ind i en kold ovn
Tænd ovnen på 160 g og lad retten simre i 3 timer


Efter 3 timer tages fadet ud og saucen sies over i en gryde
Kom rømeren tilbage i ovnen

Kog saucen lidt ind, inden den jævnes med maizena..
Tilsæt fløden og lidt kulør. smag til med salt og peber

Hæld saucen tilbage i rømertopfen

Server med groft brød og kartoffelmos

VELBEKOMME