tirsdag den 21. januar 2014

Lakrids muffins med lakrids creme


Lakrids og masser af chokolade er hoved ingredienserne i disse lækre muffins :)

Ville egentlig have tyllet cremen på, men fik hvis ikke smeltet chokoladen helt sammen med fløden, så der var stadig chokolade klumper i cremen... I stedet for smurte jeg cremen på og pyntede med lidt revet chokolade



Info om retten :



Type :
Kager
tidsforbrug :
1 time + 6 timer på køl  
Antal kager :
6 stk
Inspiration :

 


Det skal du bruge :



Cremen:
125 g hvid chokolade
1 dl fløde
1 spsk lakrids sirup


Kagerne:
80 g smør
80 g flormelis
1  tsk vanille sukker
2 æg
½ dl mælk
100 g mel
½ tsk bagepulver
1 spsk lakrids pulver
100 g mørk chokolade




Sådan gør du :


Vi starter med at lave cremen

Hak chokoladen fint
varm fløden op til lige under kogepunktet
Kom chokoladen i og rør til alt chokoladen er smeltet
Kom cremen i en skål. Dæk det til med film og kom det i køleskabet

Kagerne:
Tænd ovnen på 180 g almindelig
Hak chokoladen groft
Pisk smør, flormelis og vanille sukker sammen til det bliver luftig
Pisk æggene i 1 af gangen og pisk til dejen er ens og luftig

Bland mel, lakrids og bagepulver sammen.
Kom mælk og mel blanding med i skålen og rør det sammen
Vend chokolade stykkerne i til sidst

Smør en muffinform og fordel dejen i 6 huller

Bag kagerne i 15 min midt i ovnen

Lad dem køle a i formen inden de kommer på køl

Når creme og kager er kolde piskes cremen let så den bliver tyk flydende. pas på med at piske for meget for så skiller den.. Kom lakrids sirup i cremen og pisk lidt mere

Smør cremen over kagerne eller smør den på
Jeg fik ikke smeltet chokoladen ordenlig, så der var kommet klumper i :/ Derfor blev kagerne smurt op

Drys med lidt reven chokolade


VELBEKOMME