søndag den 19. januar 2014

Husar steg med hasselbagte kartofler



Havde købt en nakkesteg og planlagt pulled pork.. Men istedet endte det med en god klassiker :)

Husar steg, fyldt med løg, bacon og champignon smager bare skønt :)

Skyen giver den lækreste sauce og sammen med dampede broccoli og hasselbagte kartofler blev det et rigtig fest måltid :)




Info om retten :



Type :
Ovnret
tidsforbrug :
2½ time  
Tilbehør :
Broccoli, kartofler
Antal personer :
2 kg steg er nok til 6 personer

 


Det skal du bruge :

Stegen:

1 nakkesteg uden svær (ca 2 kg)
250 g champignon
200 g bacon
2 rødløg
1 dusk persille
1 spsk timian
3 spsk rasp

Saucen:
1 bouillon tern
3 dl vand
1 brik madlavnings fløde
maizena

Tilbehør:
1 kg kartofler
½ kg broccoli


Sådan gør du :


Snit løg i tern, champignon i skiver og hak persillen

varm en pande godt op og svits bacon i 5 min.
Kom løggene ved og svits i yderlige nogle minutter
Kom champignon og persille ved og giv det yderligere nogle minutter
Bland det hele med rasp og smag til med salt, peber og timian

Skær kødet i 1 cm skiver, men stop 1 cm før du når helt igennem

Fordel fyldet mellem skiverne og snør stegen sammen med kødsnor eller brug kødnåle

Kom 3 dl vand og boullion terningen på panden og kog det op så terningen bliver opløst

Kom stegen i et ildfast fad og hæld bouillonen ved

Kom stegen i en kold ovn. Tænd på 180 g alm og bag stegen i 2 timer

Sammen med stegen kan du jo lige så godt lave hasselbagte kartofler :)
Skræl kartoflerne og skær riller pr 3 mm i kartoflerne 2/3 del igennem.
Pensl med olie og drys med krydderier
Bag dem sammen med stegen i 1½ time

Når stegen er stegt sies skyen fra og stegen dækkes til med staniol mens saucen laves

Kog skyen op.. Tilsæt fløden og kulør
Smag til med salt og peber
Jævn den evt med lidt maizena hvis den er for tynd

Skær stegen ud og server



VELBEKOMME