tirsdag den 3. december 2013

Gryderet med kylling



Denne ret kunne jeg ligeså godt have kaldt tøm køleskabet :)

En ½ porre og en squash trængte til at blive brugt, og fandt en pakke hakket kylling i fryseren. Der var også en lille klump bacon i køleskabet som havde været åben længe

Retten er veldig sund og velsmagende.. Udskift evt grøntsagerne med de rester du har. Det vigtigste er at væske / ris forholdet er ca 1 del ris og 1 del væske



Info om retten :



Type :
Gryderet
tidsforbrug :
45 min  
Antal personer :
4 + rester til madpakken :)

 


Det skal du bruge :

500 g hakket kylling
100 g bacon

½  porre
1 peberfrugt
1 løg
3 fed hvidløg
200 g champinon

150 g kartoffel
1 squash
150 g gulerod

1 bøtte hakkede tomater
3 dl vand
3 dl ris
1 spsk røget paprika
1 spsk salt
1 tsk peber



Sådan gør du :



Hvis du er lidt hurtig klar gøres kød og grøntsager mens retten laves, hvis ikke så ordn det hele først :)

Bacon skæres i tern
Champignon, porre, peberfrugt, løg og hvidløg hakkes
Kartoffel, gulerod og squash rives


Find en stor gryde frem og start med at stege bacon.

Når bacon er begyndt at afgive fedt stof kommer du hakke kødet ved.. Steg til kødet stegt

Tilsæt de hakkede grøntsager og steg i 5 min
Krydder med paprika, salt og peber

Skub indholdet i gryden over i den ene side og kom ½ af risene ned i bunden af gryden

Flyt kød/grøntsagerne hen over risene og kom resten af risene i bunden af gryden i den anden side

Jævn fyldet og kom hakket tomat og vand i gryden
Fordel de revne grøntsager øverst

Læg låg på gryden. Bring det i kog og lad det simre i 15 min
Sluk for blusset og lad gryden stå på efter varmen i yderligere 5 min

Rør det hele godt sammen og smag til



VELBEKOMME