tirsdag den 10. december 2013

Blomkåls gratin


Gratin er en god ret til at få brugt en masse grøntsags og kødrester

Idag var den eneste rest der kom i skinken. Grøntsagerne var friske, men hvis du har en rest kogte grøntsager kan de sagtens bruges




Info om retten :



Type :
Ovnret
tidsforbrug :
1,5 time  
Tilbehør :
Rugbrød
Antal personer :
4

 


Det skal du bruge :

1 blomkål
2 store gulerødder

200 g skinke

20 g smør
1½ dl mel
3 dl mælk
4 æg
2 tsk salt
peber
rasp




Sådan gør du :


Del blomkålet i mindre buketter og skær guleroden i tern
Kom grøntsagerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad det trække i 15 min mens dejen laves
tænd ovnen på 175 g

Del æggene i blommer og hvider
Skær skinken i tern

Smelt smør i en gryde og bland melet i. Pisk mælken i lidt af gangen mens det bager lidt i gryden
Tag gryden af varmen og pisk æggeblommerne i lidt a gangen

Pisk ægge hviderne helt stive og vend dem sammen med dejen

smag til med salt og peber


smør et ildfastfad med til smør
Fordel grøntsager og skinken i bunden
Hæld dejen over og drys til sidst med rasp

Bag gratinen i ovnen i 60 min. Lad være med at åbne ovnen de første 45 min, for så kan gratinen falde sammen




VELBEKOMME