søndag den 20. oktober 2013

Spidskål / spinat gryde



Sund og mættende gryderet, med god smag af karry og spidskommen




Info om retten :



Type :
Gryderet
tidsforbrug :
45 min  
Tilbehør :
Ris
Antal personer :
Inspiration :
Sæson for god smag

 


Det skal du bruge :

500 g hakket oksekød
et par dråber olie
1 spsk karry

10 g revet ingefær
1 stk spidskommen
1 chili
150 g løg
4 fed hvidløg
2 dl vand

1 spidskål (600 g)
250 g frisk spinat

salt og peber


Sådan gør du :


Start med at skære løg i strimler, hvidløg og chili hakkes fint. Ingefær rives

Tør en god gryde a med lidt olie og brun kødet ved høj varme
Når kødet er brunet tilsættes karry og det svitses kort

Kom løg, hvidløg, chili, ingefær, spidskommen og vand i gryden og lad det små simre under låg i 15 min

Imens skæres spidskålet i strimler


Når retten har simret i 15 min, kommes spidskålet ved og lad det simre i yderligere 15 min under låg. 
Rør rundt i retten et par gange undervejs

Skyl spinaten godt og lad den dryppe a i en sigte

Når kålet er kogt mørt kommes spinaten i, og lad det koge uden låg indtil spinaten er faldt sammen

Smag til med salt og peber



VELBEKOMME