onsdag den 9. oktober 2013

Klassisk mørbrad gryde



Rigtig velsmagende og børne venlig gryderet, som er hurtig og nem at lave

Server med ris og en god portion salat

Info om retten :



Type :
Gryderet
tidsforbrug :
45 min  
Tilbehør :
Ris + salat
Antal personer :
4 personer 

Det skal du bruge :


1 svine mørbrad
1 spsk paprika
1 spsk mel
1 tsk olie

200 g cocktail pølser
200 g bacon

200 g løg
200 g champignon

500 g tomat passata
1 brik madlavnings fløde
Salt og peber



Sådan gør du :


Skær bacon i stænger, champignon i kvarte og løg hakkes groft

Rens mørbraden og skær den i 2 cm tykke skiver
Kom paprika og mel i en fryse pose sammen med mørbrad stykkerne og ryst det godt

Varm en gryde godt op, op steg bacon gyldent
Tag bacon op med en hul ske

Svits løggene klare i fedtet fra bacon, og fisk dem der efter op a gryden

Steg champignon sprøde i det sidste bacon fedt, inden de også fiskes op

Kom 1 tsk olie i gryden, og brun mørbrad bøfferne i et par min


Tilsæt tomat, bacon, champignon og løg
Kom låg på gryden og lad det simre for svag varme i 15 - 20 min

Kom fløden og cocktail pølserne med i retten. sluk for blusset, og lad gryden stå på efter varmen i 5 min. Det må ikke komme til at koge, for så sprækker pølserne og saucen kan skille



Smag retten til med salt, peber og evt mere paprika


VELBEKOMME