mandag den 14. oktober 2013

Gryderet med kartofler og pasta


Gryderet som er nem og billig at lave, men som stadig smager som en million :)




Info om retten :



Type :
Gryderet
tidsforbrug :
30 min  
Tilbehør :
Brød + friske krydderurter
Antal personer :
4 - 6 personer
Inspiration :

 


Det skal du bruge :

450 g oksekød (3-7 %)
200 g gulerødder
100 g løg
100 g porre
500 g kartofler

140 g tomat pure
2 okse bouillon tern
3 spsk paprika
6 dl vand

200 g champignon
200 g peberfrugt
250 g grov pasta

salt og peber


Sådan gør du :


Start med at skrælle kartofler og gulerødder
Skær dem i grove tern
Rens porre og løg og skær dem i mellem store stykker / strimler (½*½ cm)

Varm en gryde op der er stor nok til alle ingredienserne
Brun først kødet. Kom så løg og porre ved og svits det i yderligere et par minutter

Kom paprika og tomat pure ved og svits ganske kort inden vand, bouillon, kartofler og gulerødder kommes ved. Bring det hele i kog og lad det simre under låg i 5 min


Mens gryden simrer renses peber og champignon og snittes i skiver

Når de 5 min er gået vendes peber og champignon i gryden

Skub det hele over i den ene side af gryden, så pastaen kan hældes ned til saucen
Gør det evt over 2 gange i begge sider af gryden, så du er sikker på at alt pastaen kommer ned i bunden af gryden

Kom låget på og lad retten simre i yderligere 10 min til pastaen er kogt mør

Smag til med salt, peber og paprika

Pynt med friske krydder urter ved servering :) Jeg brugte timian


VELBEKOMME


Nærings indhold i gryden ved 8 portioner

Retten vejede 2600 g tilberedt

                     
Pr. 100 g   
  pr portion
     325 g
 I alt

Energi
89 kcal
289 Kcal
2312 kcal
Protein
6,4 g
21 g
165 g
Kulhydrat
14 g
44 g
352 g
Fedt
1,3 g
4,4 g
35 g