lørdag den 12. oktober 2013

Grove burgerboller


Lækre bløde burger boller, som er lavet lidt grove med lidt rug mel og havregryn :)

Som fyld brugte vi en rest ribbensteg, men kylling, bøffer eller hvad du nu eller kan lide kan de også sagtens bruges til



Info om retten :



Type :
Boller
tidsforbrug :
2 timer  
Antal boller:
12 stk
Inspiration :

 


Det skal du bruge :

1 pakke gær
½ liter lunken vand
1 spsk sukker
1 tsk salt
2 æg
½ dl olie

150 g rugmel
100 g havregryn
ca 500 g hvedemel

1 æg til pensling
sesamfrø til pynt






Sådan gør du :


opløs gæren i det lunkne vand
Tilsæt sukker, salt æg og olie og tænd for røre maskinen 
Kom rugmel og havregryn med i skålen
Når det er blandet godt sammen tilsættes hvedemelet lidt efter lidt. Dejen må gerne være en smule klistret. Lad maskinen ælte i ca 5 min.

Kom et viskestykke over skålen og lad dejen hæve i 1 times tid eller til dobbelt størrelse

Slå dejen ned og del den op i 12 stykker. Rul dem til boller og tryk dem flade

Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg et viske stykke over og lad dem efterhæve i 30 min

Tænd ovnen på 225 g alm

Når bollerne har hævet færdig, piskes ægget. Pensl bollerne og drys med sesam

Bag bollerne i 12 - 15 min



VELBEKOMME