tirsdag den 17. september 2013

Kineser kylling i rømertopf



Kyllingelår med masser af champignon og hele løg toppet med rosiner og mandler er hovedingredienserne i denne ret

Let krydret med karry og soja gav retten en dejlig smag, som hele familien kunne lide :)



Info om retten :



Type :
Ovn ret
tidsforbrug :
1 t 30 min  
Tilbehør :
Ris
Antal personer :
3 personer
Inspiration :

 


Det skal du bruge :


9 kyllingelår (900 g)
lidt olie
250 g champignon
200 g små løg 
50 g rosiner
50 g mandler
2 spsk soja sauce
karry
salt + peber





Sådan gør du :


Sæt rømertopfen i blød

Bring lidt vand i kog og kog mandlerne i 1 min. Smut skindet af dem og halvere dem

Kom ligeledes løgene i kogende vand i 1 min, så er det rigtig nemt at skrælle dem
Skær champignon i skiver


Tør en pande a med lidt olie. Svits kyllinge lårene i 1-2 min på hver side ved høj varme
Kryder med salt, peber og karry

Fordel lårene i bunden af rømertopfen
Kom champignon og løg over. Drys mandler og rosiner i til sidst
Dryp soja over. Kom låget på og stil fadet ind i en kold ovn
Tænd ovnen på 225 g og lad retten bage i 1 time


Server med ris




VELBEKOMME