tirsdag den 3. september 2013

Gul kyllinge lasagne


Lasagne behøver ikke altid at være med oksekød og tomat sauce :)

Denne version er lavet med kyllingekød, ananas og rosiner
Ville egentlig have kommet majs med i lasagnen, men glemte dem i farten :(

Oste saucen er dog den samme som i almindelig lasagne



Info om retten :



Type :
Lasagne
tidsforbrug :
 1 time 
Tilbehør :
salat og brød
Antal personer :
4 personer

 


Det skal du bruge :



Kødfyldet:

1 tsk olie
500 g kyllinge fars
1 kyllinge bouillon tern
1 dåse ananas i tern
1 løg
evt 200 g majs
100 g rosiner
2 tsk karry
1 tsk salt
½ tsk peber

Saucen:
5 dl mælk
2 spsk maizena
100 g revet ost
1 lille tsk salt
muskat nød

Lasagne plader
Revet ost

Sådan gør du :



Kom 1 tsk olie i en gryde og svits kødet
I mens kødet svitser skæres løg og hvidløg i tern
Saften hældes fra ananasen, men gemmes
Når kødet er blevet grå kommer du karry, løg, hvidløg og ananas tern i gryden.
Lad det stege et par minutter
Smulder bouillon tern i gryden, kom rosinerne + majs i og hæld saften fra ananasen over
Lad det simre i 10 min under låg


Imens fyldet simrer laves saucen
Kom 4 dl af mælken i en gryde sammen med osten og bring det i kog under omrøring
Rør maizena melet ud i resten af mælken
Lad det simre i et par minutter inden saucen jævnes og smages til med salt og muskatnød

Når kødet har simret i 10 min smages det til med salt og peber

Find et ildfast fad frem

Kom 1/3 del af køddet i fadet
Et lag plader efter fulgt af 1/2 af saucen
Gentag og slut af med et lag kød

Drys revet ost over lasagnen og bag den i ovnen i 40 min
Jeg brugte 50 g ost og 200 g lasagne plader


Server med groft brød og frisk salat 



VELBEKOMME