lørdag den 28. september 2013

Boller i karry


Smagsfuld ret, som stadig er meget børnevenlig :)

Server med ris og lidt ekstra grøntsager, for der er ikke så mange i retten



Info om retten :



Type :
Gryderet
tidsforbrug :
45 min  
Tilbehør :
Ris
Antal personer :
4 personer

 


Det skal du bruge :

Kødbollerne

500 g hakket svinekød
1 lille løg
½ tsk salt
½ tsk koriander
1 spsk spidskommen
1 spsk karry
½ tsk peber
1 æg
½ dl mel
½ - 1 dl mælk

Saucen:

3 spsk olie
1 spsk karry
1 spsk ingefær
1 spsk mel
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 gulerod
1 æble
3 dl kogevand fra kødbollerne
2 dl mælk
1 brik madlavnings fløde


Sådan gør du :

start med at lave kødbollerne


Kom 1 liter letsaltet vand i en gryde og tænd for blusset
 
Snit løget fint
rør farsen sej med salten og tilsæt resten af ingredienserne på nær mælken
rør det hele godt sammen. Tilsæt mælk lidt a gangen indtil farsen er sammenhængende, men lidt mere fast end frikadelle fars

Form kødbollerne med en teske til ca valdnødde størrelse. Dyp skeen i kogevandet mellem hver bolle, så farsen nemt slipper

Kog bollerne a 2 omgange. De er færdige når de kommer op til overfladen
Når alle boller er kogt færdige slukkes kogepladen og alle boller kommes op i kogevandet så de holdes varme

Så til saucen


Skær løg i tynde ringe, gulerod i korte tynde stave, æblet i tynde både og hak hvidløg fint
Kom olie i en gryde og svits karry kort. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og svits i 1 min

Kom mel, gulerod og æble med i gryden. rør rundt og kom 3 dl af kogevandet ved

Når det koger kommer du mælk og fløde i. Smag til med salt og peber

Kom kødbollerne op i saucen. Sluk for blusset og lad retten stå og trække et par min inden servering 



VELBEKOMME