lørdag den 14. september 2013

Æbleboller (koldhævede og æltefri)


Lækre fugtige og svampede boller, med en sød smag fra æblerne

Rigtig velegnet som morgen brød, for koldhævningen gør det hurtigt og nemt :)




Info om retten :



Type :
Hvedebrød
tidsforbrug :
10 min til samling af dejen + 8 - 12 timers hævning + 1 time dag 2  
Antal boller :
12 stk
Inspiration :

 


Det skal du bruge :


5 dl vand
10 g gær
1 spsk honning
2 tsk salt
2 æbler (200 g)
200 g grahamsmel
600 g hvedemel

1 æg
sesamfrø







Sådan gør du :



DAG 1 om aftenen:

Rør gæren ud i kold vand
riv æblerne ned i skålen
Tilsæt honning, salt, grahamsmel og rør det sammen med en grydeske

Kom hvedemelet i lidt af gangen. Dejen skal være som tyk havregrød
Du behøver kun at røre indtil alt melet er vådt

Dæk skålen a med film eller tæt låg og kom skålen i køleskabet


DAG 2 om morgenen

Sæt dejen a på en bageplade beklædt med bagepapir med 2 skeer
Der skal blive ca 12 stk

Tænd ovnen på 225 g alm
Lad bollerne efterhæve 30 min overdækket

Rør ægget sammen og pensel bollerne (Jeg fik kun penslet 4 boller, for glasset med ægget i væltede)

Bag bollerne midt i ovnen i 20 - 25  min



VELBEKOMME