tirsdag den 13. august 2013

Spidskåls pasta


Lækker sund pastaret :)

Udgangs punktet var en pasta carbonara, men skar ned på bacon og ost, brugte mælk i stedet for fløde og kom et helt spidskål i




Info om retten :



Type :
Pasta ret
tidsforbrug :
 30 min 
Tilbehør :
Parmasan og brød
Antal personer :
4 personer
Inspiration :

 


Det skal du bruge :



600 g spidskål
200 g bacon
1 bdt forårsløg
1 bdt persille

300 g frisk pasta

5 dl mælk
50 g parmasan ost

2 æggeblommer
2 spsk maizena
2 tsk salt
½ tsk peber

Sådan gør du :


Snit spidskålet fint og skær bacon i tern
Løg skæres i skiver og persille hakkes fint

Rist bacon på en tør pande, og lad det dryppe a på et stykke køkkenrulle


Imens bringes 1 gryde i kog og kålet koges i 5 min i letsaltet vand. Når det er kogt så lad det dryppe a i en sigte. Gem vandet og brug det til at koge pastaen i :)

Kog pastaen efter anvisningen

I en anden gryde kommer du 4 dl mælk, parmasan, salt og peber i. Bring det i kog under omrøring
bland den sidste dl mælk med æggeblomme og maizena.


Jævn saucen med maizena blandingen. Kom kål, bacon, løg og persille ved og lad det simre indtil pastaen er kogt færdig

Vend pastaen sammen med resten og server

VELBEKOMME



Nærings indhold i retten ved 4 portioner


                     
Pr. 100 g   
  pr portion
     450 g
 I alt
  1800 g
  tilberedt

Energi
119 kcal
535 Kcal
2141 kcal
Protein
6,7 g
30 g
121 g
Kulhydrat
13 g
59 g
235 g
Fedt
4,5 g
20 g
82 g