mandag den 12. august 2013

Ris gryderet


Alt i en gryderet, men hvad der nu lige var af grøntsager i køleskabet :)

Det blev en dejlig mættende og velsmagende ret, og opvask blev der ikke meget af, når det hele nu laves i en gryde



Info om retten :



Type :
Gryderet
tidsforbrug :
 30 min 
Tilbehør :
Ketchup
Antal personer :
4 personer

 


Det skal du bruge :



100 g bacon
400 g hakket oksekød

150 g løg
150 g champignon
4 fed hvidløg

1 spsk røget paprika
1 tsk spidskommen
1 tsk salt
½ tsk peber

250 g gulerod
250 g kartofler

3 dl ris
4½ dl vand

Sådan gør du :



Start med at skære bacon i tern
Kom det i en gryde og svits det i 5 min
Mens det er i gryden skæres løg og peber i tern
Kartoffel og gulerod rives
Hvidløget knuses og hakkes fint

Kom kød, løg, hvidløg og champignon med i gryden og svits til kødet er brunet


Tilsæt krydderierne og svits i yderligere 2 min

Kom resten af grøntsagerne, vand og ris ved og lad det simre under låg i 15 min
Sluk for blusset og lad retten stå og trække i 10 min

VELBEKOMME



Nærings indhold i retten ved 4 portioner


                     
Pr. 100 g   
  pr portion
    475 g
I alt
 1900 g
tilberet

Energi
104 kcal
494 Kcal
1978 kcal
Protein
7,3 g
35 g
138 g
Kulhydrat
12 g
55 g
219 g
Fedt
3,3 g
16 g
62 g