lørdag den 3. august 2013

Quinoa brød (langtidshævet)


Gluten fri brød som minder om en blanding mellem rugbrød og hvedebrød

Quinoa melet og kærnemælken giver brødet en rigtig god smag




Info om retten :



Type :
Brød
tidsforbrug :
 15 min til dejen + 8 + 1 timer hævning + 1 time til bagning 
Antal :
1 brød
Inspiration :
Mel pakken :)

 


Det skal du bruge :



FORDEJ:
2,5 dl kærnemælk
2,5 dl vand
10 g gær
1 tsk sirup
350 g quinoa mel

SAMLING AF DEJEN:
250 g quinoa mel
1 dl vand
1 spsk olie
1 tsk salt



Sådan gør du :


Hvis du vil bage om morgenen laver du fordejen om aftenen. Modsat hvis det skal være om aftenen :)

Kom mælk, vand og gær i en skål, og rør det rundt med en dejskraber
Når gæren er opløst så tilsæt sirup og mel. Rør rundt i det indtil alt melet er vådt
Dæk skålen a og lad den stå ved stue temperatur


Når dejen har hævet i 8 timer blandes alle ingredienserne til samlingen i. Rør igen bare med en dejskraber.. Konsistensen skal være tykt flydende som havregrød

Smør en form med lidt olie og hæld dejen i.. Glat dejen ud og lad den hæve 1 time overdækket

Efter 30 min tændes ovnen på 200 G alm

Bag brødet i 45 min til 1 time.. Kernetemperaturen skal være 95 G


Server evt med DISSE lækre quinoa frikadeller, eller brug dem som morgenbrød

VELBEKOMME