fredag den 16. august 2013

Mørbrad gryde


Vejret minder lidt om efterår idag, så aftensmaden blev også derefter :)

Ikke en let sommerret, men istedet for en gryderet med masser af kød og (madlavnings)fløde

Godt krydret og med masser af dejlig smag :)



Info om retten :



Type :
Gryderet
tidsforbrug :
 45 min 
Antal personer :
4 personer

 


Det skal du bruge :



1 kg kartofler
25 g smør
1 spsk salt
½ tsk peber
1 tsk muskatnød
1 dl mælk

1 svine mørbrad
1 spsk olie
1 spsk mel
1 spsk paprika

200 g bacon
200 g cocktail pølser

2 store snack pebre
3 forvoksede forårsløg :)
300 g champignon
3 fed hvidløg
2 små meget stærke chili :)
1 dåse hakkede tomater

salt og peber

Sådan gør du :


Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med usaltet vand

Skær bacon i tern og svits dem halvsprøde i en gryde. kasser skindet

Imens skæres løg i halve ringe
Peberfrugt i strimler
champignon i kvarte
chili og hvidløg hakkes fint

Når baconet er stegt tages det og af gryden

Tænd for kartoflerne.. Kog dem i 20 min

Kom løg, hvidløg, chili og peberfrugterne i gryden og svits i bacon fedtet i et par min inden det også tages op af gryden

Kom champignon i og rist dem gyldne


Imens champignon ristes skæres mørbraden i 1½ til 2 cm tykke skiver
Tryk dem lidt flade og drys mel og paprika på begge sider

Tag champignon af gryden
Kom 1 spsk olie i gryden og brun kødet i 1 min på hver side

Kom grøntsagerne, bacon og tomaterne i gryden
Kom låg på og lad det simre i 15 - 20 min (indtil kartoflerne er kogt færdige)


Lige før kartoflerne er færdige kommer du fløde og pølser ned i mørbrad gryden. smag til med salt og peber.. Lad retten varme igennem mens kartoffelmosen laves

Hæld vandet fra kartoflerne :)
Mos dem og rør smør i. Spæd op med mælk indtil du har den ønskede konsistens
Smag til med salt, muskat og peber

VELBEKOMME