torsdag den 29. august 2013

Forloren hare


Rigtig mormor mad :)

Forloren hare, med sød brun sauce og kogte kartofler

Opskriften er fra frk. jensen, dog med lidt små justeringer, så mere klassisk bliver det ikke




Info om retten :



Type :
Ovnret
tidsforbrug :
 1 t og 15 min 
Tilbehør :
Kartofler
Antal personer :
3 personer
Inspiration :
Frk. Jensens kogebog

 


Det skal du bruge :



Farsen:

450 g hakket kalv og flæsk
1,5 tsk salt
0,5 tsk peber
0,5 dl rasp
1 æg

150 g bacon i skiver
3 dl mælk 

Saucen:
Sky fra stegen
1 dl mælk
2 spsk maizena
2 spsk ribs gele
salt, peber
kulør

Sådan gør du :


Start med at tænde ovnen på 250 g alm

Rør kødet sejt med salten
Tilsæt raps, æg og peber

Kom farsen i et ildfast fad og form det som et brød
Fordel bacon skiverne over kødet. Kom enderne godt ind under farsen
Kværn lidt peber over til sidst

Kom fadet i ovnen i 15 min

Efter 15 min sænkes temperaturen til 180 g og 3 dl mælk hældes ved
Lad det stege i yderligere 40 min


Hæld skyen fra stegen over i en gryde. Kom ribsgele og kulør ved. Smag til med salt og peber

Rør maizena melet op i den sidste dl mælk og jævn saucen

Server enten saucen for sig selv, eller hæld den tilbage i fadet


Server med kartofler, rødkål og rødbeder :)

VELBEKOMME