søndag den 28. juli 2013

Stuvet spidskål


Stuvet kål eller spinat er fast tilbehør til medister her i huset :)

Idag blev det så til stuvet spidskål i den helt sunde udgave



Info om retten :



Type :
Stuvning
tidsforbrug :
 20 min 
Tilbehør :
kartofler + medister + sennep
Antal personer :
4 personer

 


Det skal du bruge :



1 spidskål (750 g)
vand
1 dl mælk
2 spsk maizena
1 tsk salt
peber
muskatnød





Sådan gør du :


Start med at fjerne de yderste blade og stokken fra kålet.
Skær det derefter i tynde strimler

Kom 5 dl vand i en gryde sammen med kålet. Hvis du som jeg først har kogt medister pølse, så brug kogevandet derfra.

Bring gryden i kog og lad det simre under låg i 12 min. Rør i det et par gange undervejs


Når kålet er kogt så sigt vandet fra.. Gem vandet

Kom 3 dl af kogevandet tilbage i gryden og bring det i kog
rør maizena melet op med mælken
Jævn saucen og smag til med salt, muskat og peber
Lad saucen simre i et par min inden kålet vendes i
Varm det hele godt igennem


VELBEKOMME



Nærings indhold i retten ved 4 portioner


                     
Pr. 100 g   
  pr portion
     292 g
 I alt
1167 g
Energi
26 kcal
75 Kcal
299 kcal
Protein
1,7 g
4,9 g
19 g
Kulhydrat
4,8 g
14 g
56 g
Fedt
0,2 g
0,7 g
2,8 g