torsdag den 3. oktober 2013

Kartoffelfad med hakket oksekød


Nemt og lækkert fad med kartofler, grøntsager og hakket oksekød. Som prikken over i'et blev fadet lige toppet med lækker bechamel sauce :)




Det er en stor portion, så der er rigeligt til rester i morgen :)



Info om retten :


tidsforbrug :
  1½ time
Metode :
Ovn + gryde
Tilbehør  :
Frisk salat og brød
Antal personer :
5 - 6 personer

 


Det skal du bruge :


500 g hakket oksekød
3 løg
250 g gulerod
200 g champignon
2 snack peber
salt og peber


1 kg kartofler


5 dl mælk
75 g revet ost
2 spsk maizena
1 tsk salt
peber
muskatnød
1 tsk sennep


Sådan gør du :


Skær løg og peber i tern
champignon i skiver og riv gulerødderne

Tænd ovnen på 200 g

Varm en gryde op og brun kødet. Tilsæt løg, peberfrugt og champignon og steg i 5 min.
Kom revet gulerod med i gryden og smag til med salt og peber

Lav det små simre imens du skærer kartoflerne i skiver


Fordel kartoflerne i bunden af et ildfast fad

Hæld kød/grøntsagsblandingen over

rør maizenamelet ud i 1 dl mælk, og kom resten af mælken og osten i gryden
Når osten er smeltet smages til med muskat, salt, peber og sennep
Jævn med maizena blandingen


Hæld saucen over i fadet


Kom fadet i ovnen i 45 - 60 min. prik i kartoflerne for at se om de er møre

VELBEKOMME