lørdag den 20. juli 2013

Jordbær roulade


Det er hurtigt og nemt at bage roulade :)
Det med den ikke er til at få a papiret og ikke til at rulle passer ikke !

Denne udgave er den nemme, fyldt med syltetøj og pyntet med flødeskum og friske bær

Hvilke bær og syltetøj du bruger er op til dig, men denne udgave er kun med jordbær..
Æble grød/syltetøj er rigtig lækkert og min favorit :)



Info om retten :



Type :
Kage
tidsforbrug :
 30 min 
Tilbehør :
Friske bær
Antal personer :
6 personer

 


Det skal du bruge :



3 æg
1 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
1 3/4 dl sukker
2 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker

400 g jordbær syltetøj

2½ dl fløde
250 g jordbær
mørk chokolade



Sådan gør du :


tænd ovnen på 200 g alm

Kom æg, vanille og sukker i en skål og pisk til det er hvidt og skummende

Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver i og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber

Kom bagepapir på en bageplade og smør dejen ud over papiret

Bag bunden i 8 - 10 min

Drys sukker ud over et nyt stykke bagepapir


Når bunden er bagt færdig vendes den med det samme over på papiret med sukker. Toppen skal vende mod sukkeret

Fugt bagepapiret som den er bagt på med en forstøver eller pensel den med vand og lad det trække i 30 sek. Så er det nemt at trække papiret a

Fordel syltetøjet over bunden

Rul bunden sammen og placer den med samlingen nedad

Lad rouladen køle helt a. Den kan med fordel laves tidligt på dagen, for den bliver kun bedre af at trække :)


Lige inden servering piskes fløden til skum og jordbærene rengøres og skæres i halve / kvarte

Smør flødeskummet over rouladen og pynt med jordbær. Riv tilsidst lidt mørk chokolade over


Server med ekstra bær og flødeskum :)

VELBEKOMME