lørdag den 20. juli 2013

Banan roulade med smør creme


Lækker svampet roulade, som nærmest minder om lagkage :)

Der er most bananer i dejen, så den bliver ekstra god :) Fyldet er smørcreme og banan skiver




Egentlig ville jeg ikke have brugt flødeskum til toppen, men fik bagt bunden lidt for lidt så den så ikke særlig flot ud efter jeg havde rullet den, men smagen fejler ikke noget :)



Info om retten :



Type :
Kage
tidsforbrug :
  30 min 
Tilbehør :
Flødeskum
Antal personer :
6 personer

 


Det skal du bruge :



3 æg
1/2 dl hvedemel
1/2 dl kakao (ikke med på billedet)
1 dl kartoffelmel
1 3/4 dl sukker
2 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
2 meget modne banener (ikke med på billedet)

100 g smør
125 g flormelis
1 bæger æggeblommer
1 tsk vanille sukker

2½ dl fløde
2 bananer
mørk chokolade


Sådan gør du :


tænd ovnen på 200 g alm

Kom æg, vanille og sukker i en skål og pisk til det er hvidt og skummende

Sigt mel, kartoffelmel, kakao og bagepulver i og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber
Mos 2 bananer og vend dem i dejen til sidst

Kom bagepapir på en bageplade og smør dejen ud over papiret

Bag bunden i 12 - 15 min


Drys sukker ud over et nyt stykke bagepapir

Når bunden er bagt færdig vendes den med det samme over på papiret med sukker.
Toppen af kagen skal vendes mod sukkeret
pensl vand eller brug en forstøver på bagepapiret og lad det trække i 30 sek.
Så er det nemt at trække papiret a


Lad kagen køle mens du laver smør cremen

Kom æggeblomme, meget blød smør, flormelis og vanille i en skål og pisk det godt sammen

Når bunden er kold smøres smør cremen ud over
Skær 2 bananer i tynde skiver og fordel over cremen
Riv lidt chokolade over til sidst

Rul bunden sammen og placer den med samlingen nedad


Lige inden servering piskes fløden til skum og de sidste bananer skæres i skiver

Smør flødeskummet over rouladen og pynt med banan skiver. Riv til sidst lidt mørk chokolade over



VELBEKOMME