lørdag den 29. juni 2013

Hakkebøf med bløde løg


En rigtig klassiker som det næsten ikke kan svare sig at skrive en opskrift om :)

Utrolig nem at lave, og alligevel rigtig velsmagende



Info om retten :



tidsforbrug :
  30 min
Antal personer :
2 personer / 4 bøffer
Tilbehør :
Kartofler, salat og brød

 


Det skal du bruge :



500 g hakket oksekød
5 løg
mælk
salt
peber
smør
maizena
sauce kulør




Sådan gør du :




Start med at skære løg i ringe
Varm lidt smør op på en pande og svits løgene til de er bløde og har fået lidt farve

Imens løgene steger formes kødet til 4 bøffer og krydres med salt og peber

Tag løggene a panden og stil dem til side.

Kom bøfferne på og steg dem i ca 5 min på hver side.

Når de er færdige tages de af panden

Kog panden a med mælken. Hvis du serverer kogte kartofler til kan du med fordel bruge kogevand istedet

Smag til med salt og peber. Jævn med maizena og farv med kulør
Saucen kan også smages til med lidt ribs gele eller lignende

Kom bøfferne tilbage på panden. Vend dem i saucen inden løgene fordeles over


Bøfferne blev serveret med ovn stegte kartofler, som bare var blevet halvveret, dryppet med lidt oliven olie og drysset med salt og krydderi. De fik ca 1 time ved 180 g i ovnen sammen med et par rugbrød




VELBEKOMME