tirsdag den 4. juni 2013

Grov tærte med chorizo og grøntsager


Min tærtebund er lavet som en gærdej, helt uden fedtstof :) Den bliver lækker og sprød

Fyldet i denne tærte blev chorizo og masser af grøntsager krydret med basilikum



Info om retten :



Type :
Tærte
tidsforbrug :
  2 timer
Metode :
Ovn
Andet  :
Kan sagtens spises kold dagen efter eller lunes igen :) Nemme rester
Antal personer :
4 personer

 


Det skal du bruge :



Dejen :


10 gram gær
1 dl vand
½ tsk salt
1 tsk sukker
30 gram rugmel
50 gram grahamsmel
100 gram hvedemel


Fyldet :


4 forårsløg
3 små gulerødder
150 g asparges

1 aubergine
10 cherry tomater
80 g chorizo salami
1 spsk basilikum

3 æg
3 dl mælk
1 spsk maizenamel
75 g revet ost
salt og friskkværnet peber
1 tsk basilikum

Sådan gør du :


Start med dejen


Opløs gæren i lunken vand
tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt
Lad dejen hæve i 1 time


Imens dejen hæver skæres gulerod, asparges og forårsløg i skiver
Kog det i letsaltet vand i 4 min og lad det dryppe a i en sigte

Skær aubergine og tomat i skiver og chorizo i små stykker


Tænd ovnen på 200 g alm

Når dejen har hævet vendes den ud på et meldrysset bord

Rul dejen ud så den passer nogen lunde til dit tærtefad
Rul dejen rundt om kage rullen og løft den op i fadet
Tryk dejen godt rundt i fadet. Rul kanten af fadet med kagerullen, så det overskydende dej bliver skåret a


Kom de kogte grøntsager i bunden og fordel chorizo over
Dæk med et lag aubergine

Rør æg, mælk, maizena og 1 spsk basilikum sammen. Kom 1 tsk salt og ½ tsk peber med i blandingen

Hæld æggeblandingen over auberginerne

Fordel tomaterne, kom osten over og drys 1 tsk basilikum over til sidst

Bag tærten i 30 min





VELBEKOMME