mandag den 24. juni 2013

Grøntsags fad med kylling


Lækkert kyllingefad med masser af aubergine, squash og tomat  :)
Ostecremen og kyllingen giver et godt modspild til grøntsagerne, og gør at retten sagtens kan serveres uden tilbehør til aftensmaden.. Linserne giver god mæthed og masser af protein




Info om retten :



Type :
Grøntsagsfad
tidsforbrug :
  1 time
Andet  :
Linserne kan sagten udskiftes med pasta, ris, kartofler eller kerner
Kødet kan også sagtens være hakke kød
Antal personer :
3 personer

 


Det skal du bruge :



100 g røde linser
300 g kyllinge filet
1 squash
1 aubergine
3-5 tomater
olie

100 g frisk ost
100 g skyr
chili efter smag (jeg brugte 10 g)
persille
3 fed hvidløg

salt og peber

Sådan gør du :


Tænd ovnen på 200 g alm
Start med at skylle linserne godt og kog dem efter anvisningen på posen
når de er kogt færdige lad dem dryppe a i en sigte

Skær squash og aubergine i skiver
Smør et fad med lidt olie
lav et lag af halvdelen af auberginen og drys med salt og peber
gentag med squash og til sidst resten af auberginen

Kom fadet i ovnen i 15 min


Mens fadet er i ovnen brunes kyllingen og krydres med salt og peber

Rør skyr, frisk ost, persille, presset hvidløg og chilli sammen

Skær tomaterne i skiver

Når fadet har været i ovnen i 15 min tages det ud. Fordel linserne over grøntsagerne

Så et lag tomater
Fordel kyllingen over, flå det evt i mindre stykker
Kom oste blandingen over kyllingen og til sidst resten af tomaterne
Kryder med lidt mere salt og peber inden fadet kommer i ovnen i yderlige 30 min


Server evt med brød eller spis retten som den er :)



VELBEKOMME