fredag den 24. maj 2013

Rabarbermousse med mascarpone


Lækker mousse til desserten :) God smag af den fede mascarpone spiller rigtig godt sammen med de syrlige rabarber



Info om retten :



Type :
Dessert med rabarber og mascarpone
tidsforbrug :
  45 min + 3 timer på køl
Andet  :
Skal min stå 3 timer på køl men kan sagtens stå længere
Antal personer :
4 personer
Inspiration :

 


Det skal du bruge :


Jeg bruger hele æg, men hvis du er salmonella forskrækket 
så brug pasteuriseret ægge hvide og bare udelad ægge blommen i cremen. 
Den er kun kommet i for at blive brugt :)

æggehvide 
rørsukker
400 g rabarber
100 g sukker
1 vanillestang

3 blade husblas

1 dl fløde
1 æggeblomme (kun hvis du bruger alm æg)
250 g mascarpone

Hvid chokolade
Appelsin skal


Sådan gør du :




Kom æggehviden og rørsukker på hver sin tallerken.
Dyp det glas du vil anrette moussen i først i æggehviden og så i sukkeret. Drej glasset lidt rundt, så der kommer en fin sukker kant på glasset. Stil glassene til side så de kan tørre


Rens rabarberne og skær i 1 cm skiver
Flæk vanille stangen, skrab kornene ud og bland med lidt af sukkeret


Kom husblads i blød i kold vand


Kom Rabarber, sukker, vanille incl den tomme skal i en gryde.
Bring det i kog, og lad det simre ved svag varme i 10 min indtil rabarberne er kogt helt ud
Rør i det jævnligt så det ikke brænder på




Når rabarberne er kogt ud tages gryden af varmen
Vrid husblassen for vand og opløs det i den varme rabarber
Lad det stå i gryden og køle


Pisk fløden til skum. Når det er godt stiv tilsættes mascarponen og æggeblomme
Pisk det grundigt sammen
Kom den afkølede rabarber i og pisk let indtil massen er ens

Fordel moussen i glassene og pynt med revet chokolade og appelsin skal
Kom glassene i køleskabet i min 3 timer



VELBEKOMME