fredag den 10. maj 2013

Rabarber kompot


Lækker kompot som smager fantastik enten som tilbehør til aftensmaden, i en kage eller blandet op med eks skyr/cremefraice med ristede havregryn :)


Jeg spiser som regel en portion skyr om aftenen, enten som her med rabarber kompot eller med en eller anden grød




Info om retten :



Type :
Rabarber kogt med sukker
tidsforbrug :
  1 time
Andet  :
Hvis du skal opbevare det længe på køl så tilsæt lidt atamon


Det skal du bruge :



500 g friske eller frosne rabarber
100 - 400 g sukker
(alt efter smagsløg :-) og hvor syrlige dine rabarber er)
jeg brugte 125 g, men jeg kan også godt lide det syrligt)
1 vanille stang


Sådan gør du :


rens og skyl rabarberne og skær dem i 1 cm stykker
Flæk vanille stangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker

Kom rabarber, sukker og vanille i en gryde. rør lidt rundt og lad det stå og trække i 1 time
Bare kom den tomme vanille skal med i gryden
Bring gryden i kog og lad det simre i 5 min til de er møre

Hvis du skal opbevare det længe så tilsæt lidt atamon

VELBEKOMME