søndag den 26. maj 2013

Rabarber kage med marcipan



Endnu en opskrift med de lækre rabarber :) Syrligheden fra rabarberne går rigtig godt til den søde marcipan kage, og serveret enten med vanille is eller creme fraice er kagen bare rigtig god til kaffen :)




Info om retten :



Type :
Kage med rabarber
tidsforbrug :
  1½ time
Metode :
Ovn
Andet  :
Kan sagtens spises dagen efter. Marcipanen gør den forbliver svampet
Antal personer :
8 personer
Inspiration :

 


Det skal du bruge :




200 g smør
200 g sukker
3 æg
150 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
100 g revet marcipan

500 g rabarber
4 spsk sukker
1 spsk med top kartoffelmel



Sådan gør du :



Tænd ovnen på 175 g alm

Kom smør og sukker i røremaskinen monteret med gummi K-spade (kenwood) og tænd
Når det er rørt godt sammen tilsættes æggene et af gangen. Dejen skal nå at blive ens inden næste æg tilsættes
Sigt mel, bagepulver og vanille sammen og kom det derefter i maskinen
Sluk maskinen og riv marcipanen i skålen. Tænd igen og bland det kort til det er en helt ens masse


Saml en springform med bagepapir i bunden. Smør evt siderne med lidt smør
Hæld dejen i formen

Rens rabarberne og skær dem i 1 cm stykker
Drys sukker og kartoffelmel over og bland det sammen
Fordel rabarberne over dejen


Kom kagen i ovnen og bag den i ca 1 time
Prøv at stikke i den med en kødnål efter 50 min. Hvis den er ren når den trækkes ud af dejen er kagen bagt færdig


Server kagen lidt lun med vanille is eller en creme fraice rørt op med vanille sukker


Kan også sagtens nydes kold :)

VELBEKOMME