onsdag den 8. maj 2013

Okse frikadeller med bulgur og rødbede samt kartoffel salat


Lækre okse frikadeller, med bulgur og rødbeder :-) Min datter kunne dog ikke lide dem, men os voksne syntes nu de var gode :)

Serveret med sommerlig kartoffel salat, med nye importerede kartofler, asparges, forårsløg og tomat



Info om retten :



Type :
Okse frikadeller med kerner og rødbeder
tidsforbrug :
  1 time
Antal personer :
4 personer 

Det skal du bruge :



Kartoffelsalaten:

800 g kartofler
1 bundt forårsløg
250 g asparges
2 store syltede drue agurker
2 dl skyr
1 spsk sennep
1 dl purløg
300 g cherry tomater
salt
peber

Frikadellerne:
500 g oksekød
200 g rødbede
2 dl grahamsmel
4 fed hvidløg
2 spsk timian
2 dl bulgur
2 æg
1 spsk salt
1 tsk peber

Sådan gør du :


Start med at rengøre kartoflerne og kog dem i 20 min. Lad dem køle a i en si

Kog 2 dl bulgur efter anvisningen på pakken. Når det er kogt hæld vandet fra og lad det køle

Skær rødbederne i små tern¨
snit hvidløget fint
Kom oksekødet i røremaskinen og rør det sejt med salten.
Tilsæt resten af ingredienserne og lad maskinen røre til massen er helt ens
Kom farsen i køleskabet i mindst 30 minutter


Skær aspargsen i 2 cm stykker og kog dem i letsaltet vand i 2 min. Lad dem køle a i en si mens resten af salaten laves

Skær kartoflerne i mindre stykker.
Forårsløggene i skiver
Drue agurkerne i små tern
Tomaterne skæres i både

Bland skyr, sennep og purløg sammen og vend det sammen med resten
Smag til med salt og peber
Lad kartoffel salaten trække mens frikadellerne steges


Smelt lidt smør på en pande
Dyp en ske i kold vand og form små frikadeller
Steg i 2 min ved høj varme på hver side, og der efter 8 - 10 min ved jævn varme

VELBEKOMME