onsdag den 1. maj 2013

Mini rabarber tærte


Årets første rabarber fra haven er blevet til disse fine tærter



Opskriften giver 8 tærter i 10 cm tærtefade.

Info om kagen :



Type :
Tærte
tidsforbrug :
  1½ time
Metode :
Ovn
Andet  :
smager bedst samme dag, men kan sagtens spises dagen efter
Antal  :
Inspiration :

 


Det skal du bruge :



Kompot:

400 g rabarber
50 g sukker
1 spsk vand

Mørdej :
200 g mel
100 g smør
50 g sukker
2 tsk vanillepulver
2 æggeblommer


Fyld :

2 ægge hvider
100 g makroner

Tilbehør:

Cremefraice
vanille sukker


Sådan gør du :


Jeg laver dejen i min foodprocessor så opskriften er skrevet til det


Kom mel, sukker, smør og vanille i og puls til det ligner savssmuld
pisk æggeblommerne sammen. Kom dem i lidt af gangen og puls til dejen samler sig
Pak dejen ind i film og kom den i køleskabet i 30 min


Imens dejen er på køl så rens rabarberne.
Skær dem i 1 - 2 cm skiver
Kom 1 spsk vand, sukker og rabarber i en gryde og lad det simre i 5 min til de er møre



Tænd ovnen på 200 g alm

Drys lidt mel på bordet og rul mørdejen dejen tyndt ud
Udstik dejen ca 4 cm størrer end tærte formene så der er til kanterne
Tryk dejen godt ned i formen, og skær kanten pænt til


Knus makronerne
Pisk æggehviderne stive og vend makronerne i

Fordel makron massen i bundene
Fordel rabarber kompotten over

Skær strimler af det resterende dej, og lav et gitter mynster som låg
Bag tærterne i 25 - 30 min


Server gerne tærterne lune med en klat creme fraice rørt med lidt vanille



VELBEKOMME