fredag den 24. maj 2013

Lasagne med masser af grøntsager og bechamel sauce


Tøm køleskabet lasagne :)




Lavede denne kæmpe lasagne idag for at få brugt alle resterne af grøntsager der var i køleskabet. Så er der klar til store indkøbsdag på søndag




Info om retten :



Type :
Lasagne
tidsforbrug :
  1½ time
Metode :
Ovn
Andet  :
Kan sagtens laves og samles nogle timer før
Antal personer :
8 personer

 


Det skal du bruge :



Kødsaucen :

500 g hakket oksekød
150 g bacon
200 g champignion
200 g løg
100 g broccoli
4 fed hvidløg
2 stk peber frugt
½ porre
200 g gulerod
200 g kartoffel
100 g blad selleri
400 g tomat sauce - se her
5 dl vand
krydderi efter smag (jeg brugte taco mix, kebab mix, salt og peber


Bechamel saucen :

7 dl mælk
100 g revet ost
3 spsk maizena
revet muskat nød
salt og peber


Til at samle lasagnen :

1 pakke fuldkorns lasagne plader (250 g)
evt ekstra ost hvis du har lyst. jeg kom ikke mere på

    Sådan gør du :




    Skær bacon i tern

    Kom det i en gryde sammen med hakkekødet og svits det for fuld varme i 10 min. Rør lidt i det undervejs

    Imens ordnes grøntsagerne. snit / hak dem som du har lyst

    Når kødet er brunet rigtig godt kommer du grøntsagerne i gryden

    Svits det hele i yderligere 10 min under omrøring

    Tilsæt krydderier, vand og tomat sauce

    Lad det hele simre 5 - 10 min mens du laver bechamel saucen


    Varm mælken og til koge punktet i en gryde.

    Smelt revet ost i mælken. Smag til med muskat, salt og peber

    Rør maizena melet op i lidt mælk og rør det i saucen

    Find et stort fad frem

    Kom 1/3 del af kødsaucen i efterfulgt af et lag plader
    Dæk pladerne med 1/2 af bechamelsaucen efter fulgt af en 1/3 af kødsaucen
    Endnu et lag plader. Resten af bechamel saucen og til sidst resten af kødsaucen

    Drys med revet ost hvis du har lyst
      Bag lasagnen i ca 40 min ved 200 g


      Lasagnen kan sagtens laves nogle timer i forvejen.. Lavede denne her ved 15 tiden, og så stod den bare og trak i køleskabet

      VELBEKOMME