lørdag den 25. maj 2013

Koldthævet kærnemælks brød


Et kærnemælks brød har en dejlig syrnet smag, og med surdej og lidt groft mel bliver det stadig et meget luftigt brød :)




Info om retten :



Type :
Hvedebrød
tidsforbrug :
  15 min til at lave dejen. 12 - 16 timer hævning - 30 min bagning
Metode :
Ovn
Antal :
1 brød

 


Det skal du bruge :


½ liter kærnemælk
1 dl surdej - se HER
5 g gær
1 tsk salt
150 g speltmel
500 g hvedemel






Sådan gør du :


Dag 1:


Kom mælk, surdej, gær, spelt og salt i røremaskinen og tænd
Kom hvedemelet i og lad maskinen ælte i 10 min
Drys lidt mel ud på bordet og vend dejen ud
Form dejen til et brød og kom det i formen
Dæk formen med folie og kom brødet i køleskabet i 12 - 16 timer


Dag 2:


Tænd ovnen på 225 g alm
Pensl brødet med kærnemælk
Drys med hvad du ønsker
Skær et par snit i brødet så det bedre kan hæve

Bag brødet i ca 30 min
Vend det ud af formen. Bank på bunden. hvis det lyder hult er brødet færdig, ellers bag det lidt længere


Lad det køle på en rist inden det nydes

VELBEKOMME