tirsdag den 28. maj 2013

Koldskålsis I - Kombinerer det bedste af sommeren :)


Hvad er mere sommerlig end is og koldskål ? Hvad med en dejlig kombination af disse :)

Hvis du kan skaffe friske jordbær så kom dem endelig oven på isen ved servering

Denne opskrift er rigtig velegnet til at fryse helt ind, for den er stadig blød og cremet selv efter flere dage i fryseren



Info om retten :



Type :
Is med kærnemælk
tidsforbrug :
  1 time
Metode :
Ismaskine
Andet  :
Lad creme massen aftenen før hvis du ikke har en ismaskine med kompressor
Antal personer :
4 personer

 


Det skal du bruge :


2½ dl fløde
3 æg
1 dl mini mælk
1 vanille stang
100 g sukker
skal af 1 citron (kan udelades)

5 dl kærnemælk



Sådan gør du :




Hvis du vil have citronsmag i din koldskål, så kom revet skal af 1 citron med i cremen

Skrab vanille kornene ud af stangen og bland dem med lidt af sukkeret
kom det hele pånær kærnemælken i en gryde. bare kom den tomme vanille skal med

Varm det hele op til 85 g ved svag varme under omrøring

Kom cremen i en skål og stil den i køleskabet til den er helt kold


Når cremen er blevet kold blandes kærnemælken i og massen køres på ismaskinen.

Spis den enten som softice, eller kom den i en bøtte og frys den helt ned til is


Server sammen med friske bær



VELBEKOMME