mandag den 27. maj 2013

Koldskål is II - Den hurtige og nemme version :-)


Hvad er mere sommerlig end is og koldskål ? Hvad med en dejlig kombination af disse :)

Hvis du kan skaffe friske jordbær eller hindbær så kom dem endelig oven på isen ved servering



Info om retten :



Type :
Is med kærnemælk
tidsforbrug :
  30 min
Metode :
Ismaskine
Andet  :
Er rigtig god som softice
Antal personer :
4 personer

 


Det skal du bruge :


2½ dl fløde
2 bægre pasteuriseret æggeblomme
1 vanille stang
100 g sukker
1 citron
5 dl kærnemælk




Sådan gør du :


Riv skallen af citron. Flæk vanille stangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt sukker
Pres saften fra citronen

Pisk fløden til skum og tag den ud af røremaskinen. Du behøver ikke gøre skålen ren

Kom æg, sukker, vanille og citron skal i røremaskinen og lad den piske i 5 min til sukkeret er opløst

Når æggesnapsen er pisket godt sammen hældes kærnemælk og citronsaft i og det piskes til massen er ens

Vend flødeskummet og i ægge blandingen og vend det sammen

Kør cremen på ismaskinen, og nyd den enten direkte som soft ice eller frys den til is


Server med kammer junker og friske bær

VELBEKOMME