torsdag den 2. maj 2013

Hakkebøffer i fad



Igen igen nem aftensmad lavet i ovnen. Kartofler, champignon og fløde kom i fadet sammen med bøfferne, og det blev rigtig godt :)




Info om retten :



Type :
Kartofler og hakkebøf bagt i ovnen
tidsforbrug :
  1½ time
Metode :
Ovn
Antal personer :
4 personer
Inspiration :

 


Det skal du bruge :


Bøfferne:

450 g hakket oksekød
50 g soltørrede tomater
4 fed hvidløg
1 spsk dijon sennep
100 g hvedebrød
1 dl mælk
1 æg
salt
peber
smør

Fadet:
800 g kartofler
salt
peber
2 tsk oregano
1 karton milda

lidt smør
400 g champignon
2 løg
1 rød peberfrugt
1 bøtte tomat sauce - se HER
(eller 1 dåse hakkede tomater)
2-3 tomater




Sådan gør du :



Tænd ovnen på 200 g alm

Start med at skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver
Kom dem i et ildfastfad og krydder med salt, peber og oregano
Vend det hele godt rundt sammen med milda fløden

Kom det i ovnen i en ½ time

Imens det er i ovnen renses champignon og skæres i skiver
Skræl løget er skær i ringe

Steg champignon i lidt smør til de de er svundet godt ind og stil dem til side
Steg også løgene i lidt smør til de blive klare og stil også dem til side


Fjern skorpen fra brødet. Skær det i tern og hæld mælken over. lad det trække i 5 min
Rør kødet sejt med salt. tilsæt resten af ingredienserne og form 4 - 6 bøffer

Steg bøfferne i lidt smør i 1 min på hver side ved høj varme


Skær peberfrugten  i tern

Når der er gået 30 min tages kartoflerne ud af ovnen.

Fordel løg, champignon, peberfrugter og hakkede tomater over kartoflerne

Læg hakke bøfferne ovenpå og krydder med lidt ekstra salt og peber

Skær tomaterne i skiver og fordel over hele fadet

Kom det hele i ovnen i endnu minutter


Server med en god salat

VELBEKOMME