torsdag den 23. maj 2013

Fiskefrikadeller med dildsauce



Lækre fiskefrikadeller af sej fileter og lakse stykker. Rørt med en god portion dild
Saucen er en opbagt hvid sauce med dild




Info om retten :



Type :
Fiskefars
tidsforbrug :
  1 time


Andet  :
Rigtig gode til madpakkerne / rugbrød
Antal :
20 frikadeller

 


Det skal du bruge :




Fiskefrikadellerne:
300 g fiske filet
300 g laks
1 tyk skive bacon
1 tsk salt
2 store æg
1 bundt dild
2 rødløg
1 stor gulerod
2 spsk mel
1 dl fløde
½ tsk peber
smør og olie til stegning

Dild saucen:
3 dl mini mælk
2 tsk citronsaft
1 spsk maizena
1 tsk salt
½ tsk hvid peber
Dild (frisk eller fra frost)

Sådan gør du :



Fiske frikadellerne:



Skræl gulerod og løg og skær i grove stykker
Fiskefileten og bacon skæres også i grove stykker
Pluk laksen i mindre stykker med 2 gafler eller 1 skarp kniv

Kør gulerod, løg, fiskfilet, dild og bacon gennem kødhakkeren

Kom farsen i røremaskinen og rør den sej med salten
Kom resten af ingredienserne i røremaskinen og rør til farsen er helt ens
Kom farsen på køl i 30 min


Form farsen til frikadeller og steg i ½ smør og ½ olie i 10 min. Vend dem et par gange under stegningen
Det er nemmest at forme frikadellerne med en ske, som du lige dypper i vand mellem hver frikadelle

Dild saucen:


Varm mælk op i en gryde. Når mælken når kogepunktet jævnes den med 1 spsk maizena
Tilsæt peber, salt og citronsaft
Kom hakket dild i saucen og lav den simre i 5 min 


Server med stegte kartofler, remoulade og salat

VELBEKOMME