torsdag den 9. maj 2013

Burgerboller med havreklid


Resterne af en oksefilet blev fyldt i disse skønne burger boller :)

Bollerne er luftige og bløde nøjagtig som en burger boller skal være, selvom jeg kom lidt havreklid i så de bare er en smule sunde  :)




Info om retten :



Type :
Hvedebrød
tidsforbrug :
  2 timer
Metode :
Ovn
Andet  :
Kan sagtens fryses
Antal  :
8 stk
Inspiration :

 


Det skal du bruge :



25 g gær
1 æg
2 dl mælk
1 spsk olie
1 tsk salt
60 g havreklid
400 g hvedemel

æg til pensling
havreklid og/eller sesam til pynt



Sådan gør du :


Varm mælken til 37 g i mikro ovnen
Hæld mælken i røremaskinen og tænd
smuldr gæret i
Kom resten i pånær hvedemelet
Kom næsten alt hvedemelet i, men gem lidt til æltningen
Lad maskinen røre dejen i 5 min


Dæk skålen til og lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur
Drys resten af melet ud på bordet. Vend dejen ud og ælt luften ud af den
Skær dejen op i 8 stykker. Rul dem flade med en kagerulle (1  cm høje)
Tænd ovnen på 200 g alm
Kom bollerne på en plade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve afdækket i 30 min
Pensl bollerne med æg og drys med sesam eller havreklid
Bag bollerne midt i ovnen i ca 15 min


VELBEKOMME