tirsdag den 9. april 2013

Stuvet spinat med feta/spinat frikadeller


Så gik der ren skipper skræk i kokken :-) Ville egentlig bare lave spinat frikadeller, men købmanden havde tilbud på spinat så nr 2 pose nærmest var gratis :-) Glemte alt om dem så de nåede at tø op, så skulle jo have den brugt, derfor der blev serveret stuvet spinat og kogte kartofler og gulerødder til



Min datter er ikke så meget for stuvet spinat, så lavede en brun sovs ved siden a på en rest stege fedt fra fryseren





Info om retten :



Type :
Spinat med spinat til :-)
tidsforbrug :
  1 time
Metode :
Pande / gryder
Antal :
35 små frikadeller - 3 portioner stuvet spinat
Inspiration :
Frk jensen frikadelle opskrift tilsat feta og spinat

 


Det skal du bruge :


Frikadellerne :

½ kg hakket svinekød
1 æg
100 g løg
2 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
1 tsk timian
1 dl skyr
1½ spsk mel
1 spsk Salt 
1 tsk Peber
1 pose hakket spinat
100 g fetaost
Olie

Stuvet spinat :

1 pose helbladet spinat
1 spsk maizena
2 dl mælk
muskatnød
salt
peber


Sådan gør du :

Frikadellerne :


Tø spinaten op
Hak løget fint og pres hvidløget
Fin del feta'en med en gaffel
Kom spinaten i en sigte og pres væsken fra

Rør kødet sejt med 1 spsk salt
Rør løg, hvidløg, krydderier, æg, skyr, spinat og feta i farsen
Kom mel i lidt a gangen indtil konsistensen er let flydende
Kom farsen i køleskabet i 30 min


Tør en pande a med et par dråber olie

Dyp en ske i et glas vand og form frikadellerne.

Steg ved høj varme i 3-4 min på hver side.

Skru ned for varmen og steg i yderligere 4 min på hver side eller til de er gennemstegte

Hvis du hellere vil stege i ovn skal de have 20 min ved 200 g alm

Stuvet spinat :


Kom den optøede spinat i en sigte og pres vandet fra

I mens frikadellerne steger færdige laves den stuvede spinat

Varm mælken op til kogepunktet. Gem lidt til at røre op i maizena melet

Jævn sovsen og kom spinaten i

Lad det simre under omrøring i et par minutter

Smag til med muskatnød, salt og peber


Server retten sammen med kogte kartofler og gulerødder


VELBEKOMME



Nærings indhold i frikadellerne ved 35 stk

Frikadellerne vejede 940 g efter stegning

                     
Pr. 100 g 
Tilberedt  
  pr stk
  27 g
I alt
Energi
148 kcal
40 Kcal
1394 kcal
Protein
5,0 g
4,2 g
145 g
Kulhydrat
5,0 g
1,3 g
47 g
Fedt
7,7 g
2,1 g
72 g



Nærings indhold i stuvet spinat ved 3 portioner

Den stuvede spinat vejede 475 efter tilberedning

                     
Pr. 100 g
Tilberedt   
  pr portion
    158 g

I alt
Energi
46 kcal
74 Kcal
221 kcal
Protein
3,5 g
5,5 g
16 g
Kulhydrat
5,9 g
9,4 g
28 g
Fedt
0,9 g
1,4 g
4,2 g