fredag den 26. april 2013

Speltgryde med kylling og rødbeder


Lækker kyllingeret med spelt kerner og rødbeder




Info om retten :



Type :
gryderet med kerner
tidsforbrug :
  1 time
Andet  :
Plejer egentlig at lave denne ret uden kød i, men vi havde ingen rester som tilbehør, så derfor kom der kylling i idag
Antal personer :
2 personer

 


Det skal du bruge :


100 g perlespelt


250 g kyllingbryst filet
1  løg (100 g)
lidt olie

1 tern hønse bouillon
5 dl vand
2-3 rødbeder (150 g)
50 g feta
25 g parmesan
2 spsk æbleeddike
2 tsk salt

1 tsk peber
15 g smør


Persille



Sådan gør du :



Start med at skyld kerne godt og lad dem dryppe a i en si

Skær løget i tern.
Skær kyllingen i mund rette stykker

Kom lidt olie i en gryde og svits kylling og løg i et par minutter.

Tilsæt kernerne og svits dem med i et par minutter.

Kom vand og bouillon terningen i gryden og lad det hele simre under låg i 25 min


Imens skræller du rødbederne og skærer dem i tern

Når der er gået de 25 min kommer du rødbederne i gryden og lader det simre i 10 min mere. lad evt de sidste 10 min være uden låg, hvis der er meget væske tilbage

Når det er færdig tager du gryden a varmen og tilsætter, smør og ost. smag retten til med eddike, salt og peber.


Pynt med persille ved servering

VELBEKOMME