lørdag den 13. april 2013

Risret med masser af grøntsager



Hele aftensmaden tilberedt i samme gryde :-) så bliver der ikke mindre opvask

Denne risret får en dejlig kraftig smag fordi kødet og grøntsagerne brunes så længe. Smagen blev så rundet af med en god gang karry og paprika




Bagte en portion af DISSE naanbrød til



Info om retten :



Type :
Gryderet med ris
tidsforbrug :
  1 time
Andet  :
Det er en stor portion så den rækker til 2 dage eller 1 portion til fryseren
Antal personer :
6 personer / 12 portioner 

Det skal du bruge :



100 g bacon
500 g hakket oksekød
150 g gulerod
150 g peberfrugt
150 g løg
150 g bladselleri
200 g champignion

400 g tomat sauce - se HER
1 spsk karry
1 spsk paprika
1 spsk salt
2 tsk peber

4 dl ris
6 dl vand
400 g cherry tomater



Sådan gør du :



Find en stor gryde frem.

Skær bacon i tern/strimler og kom det i gryden. når det bagynder at afgive fedtstof kommer du kødet ved.
Lad det stege indtil alt vandet er kogt ud af kødet og det brgynder at brune. tager gerne 10 - 15 min

Mens kødet bruner skærer du grøntsagerne i fine små tern (ikke tomaterne)

Når kødet er brunet kommer du de udskårne grøntsager ved og bruner videre indtil alt vandet igen er fordampet. igen 10 - 15 min


Kom tomatsaucen i og lad også den koge helt ind :-)
Min var stadig halvfrossen der for det lidt mærkelige billede

Kom krydderierne i og rør det sammen. svits i et par minutter
smag til om du er tilfreds :-) må gerne være lidt stærk for risene mildner smagen en del

hæld vand og ris i gryden og lad det simre efter anvisningen på risene.

Prik huller i tomaterne med en kødnål, og når risene mangler 10 min i at være færdige kommer du dem i retten..


Server med et godt naan brød - se HER

VELBEKOMME



Nærings indhold i retten ved 12 portioner

Retten vejede 2700 g efter tilberedning

                     
Pr. 100 g
Tilberedt   
  pr portion
    225 g

I alt
Energi
 90 kcal
202 Kcal
2425 kcal
Protein
5,9 g
13 g
158 g
Kulhydrat
 11 g
25 g
295 g
Fedt
2,7 g
6,0 g
72 g