mandag den 1. april 2013

Ribbensteg i rømertopf ver. II





Denne version af rømer ribben er lavet med hvidvin i stedet for vand, og med lidt lidt anden grøntsags blanding


Den fik 4 timer i ovnen


Ribbenstegen var noget længere end min rømertopf, så delte den på midten så kunne den lige klemmes i :-)


Det skal du bruge :

Det der skal i rømertopf'en

2,5 kg ribbensteg med svær
300 g gulerødder
250 g løg
100 g svesker
250 g pastinak
300 g knold selleri
300 g æble
3 dl hvidvin
salt
10 peberkorn
10 enebær
laurbær blade

Til sovsen

stegesky fra rømertopf'en
maizena mel
ribs gele
kulør
salt
peber

Sådan gør du :

Sæt rømertopf'en i blød i vand i min 30 minutter


kom ribbenstegen med sværet ned af i vandet. syntes sværene er nemmere at lave sprøde hvis den får lov til at trække i vand først 


skræl gulerødder, selleri og pastinak. skær dem i grove stykker
pil løggene og skær dem i både


kom grøntsagerne i bunden af stegesoen sammen med
sveskerne, peberkorn og 2 - 3 lauerbær blade


Tør ribbenstegen a med lidt køkkenrulle, og gnid sværene godt med salt. Stik et par lauerbær blade ned mellem nogle af sværene


Kom stegen op i rømeren

Hæld vinen ud over grøntsagerne og kom låget på

sæt fadet ind i en kold ovn og steg nu i 4 timer ved 130 g
efter 4 timer tages fadet ud, og skyen sies over i en gryde.


Hvis stegen ikke ligger lige så flyt lidt rundt på grøntsagerne. Gnid evt lidt ekstra salt på sværene

kom stege soen ind i ovnen igen, men nu uden låg,
og skru temperaturen op på 200 C  i endnu 30 min.


Kog skyen godt ind. Smag saucen til med salt, peber og ribs gele 
tilsæt kulør og jævn sovsen

Hvis sværene ikke er ved at være sprøde, så sæt ovnen på grill, 
men pas på for lige pludselig går det stærkt


tag stegen ud og pak bund og sider ind i staniol. Ikke over sværene for så bliver de bløde

Lad den stå og trække i 10 min før du skærer i den, så kødsaften bliver i kødet

Server stegen med kogte kartofler og rødkål

VELBEKOMME