tirsdag den 30. april 2013

Ovnbagt medister med rodfrugter


Syntes medister ofte bare bliver med brun sauce og kartofler.
Det er en noget uinspirerende ret, så idag blev medisterren ovnbagt sammen med masser af grøntsager. Hældte lidt kogevand og tomatsauce over så retten ikke blev tør




Info om retten :



Type :
Ovnbagte rodfrugter med medister
tidsforbrug :
  1½ time
Metode :
Ovn
Antal personer :
6 personer

 

Det skal du bruge :


500 g medister (10 % fedt)
salt
vand

500 g kartofler
500 g selleri
300 g gulerod
200 g løg
1 spsk timian
1 tsk salt
½ tsk peber
1 bøtte tomat sauce - se HER
2 dl kogevand fra medisterpølsen
bouillon tern 

Sådan gør du :


Tænd ovnen på 200 g alm
Start med at kog medisteren i letsaltet vand i 10 min. Den skal bare simre svagt så den ikke sprækker

Imens medisteren koger ordnes grøntsagerne og skæres i tern

Kom grøntsagerne i et ildfast fad.

Drys krydderierne over


Når medisteren er kogt færdig gemmer du 2 dl kogevand, som bouillon terningen opløses i
Hæld tomat saucen og bouillon vandet over

Bland det hele godt sammen og kom det i ovnen i 30 min.


Skær medisteren i skiver

Efter 30 min vender du godt rundt i rodfrugterne, og fordeler medister pølsen over

Kom fadet i ovnen i yderligere 30 min

Server sammen med rødbeder og godt med sennep


VELBEKOMME



Nærings indhold i retten ved 6 portioner

Retten vejede 2150 g efter tilberedning

                     
Pr. 100 g   
  pr portion

 alt
Energi
78 kcal
279 Kcal
1673 kcal
Protein
4,5 g
16 g
97 g
Kulhydrat
10 g
36 g
215 g
Fedt
2,4 g
8,7 g
52 g