søndag den 28. april 2013

Nakkesteg i rømertopf, rodfrugt mos og bønne salat


Endnu en omgang søndags rømer, og igen en nakkesteg :) Det blev lidt en tøm køleskabet for rester ret, men det smager jo fantastisk alligevel




Som altid når maden tilberedes i rømertopfen bliver man bare belønnet med fantastisk smag for minimal arbejdsindsats




Info om retten :



Type :
Nakkesteg i stegeso
tidsforbrug :
  4 time
Metode :
Ovn
Andet  :
Bag gerne et eller andet i ovnen sammen med stegesoen for at udnytte varmen
Antal personer :
6 personer

 


Det skal du bruge :


Stegesoen:

3 løg
3 peberfrugter
1 nakkesteg

Lidt smør
300 g champignion

150 g bacon
4 tomater

½ bæger tomat sauce - se HER
2 spsk røget paprika
2 boulliontern
½ liter vand
salt og peber

Bønnesalat:
250 g frosne bønner
4 tomater
1 løg
100 g feta
1 spsk olie
1 tsk dijon sennep
1 spsk hvidvins eddike
salt og peber

Rodfrugtmos:
250 g kartofler
250 g knoldseleri
250 g rødbeder
250 g gulerod
½ dl purløg
1 spsk timian
kogevand

Saucen:
Stegesky fra rømertopf
maizena


Sådan gør du :


Stegesoen:

Start med at fylde bund og låg på rømertopfen med vand. den skal trække i min 30 minutter

Rens løg og peberfrugter og skær i tern

Rens champignon og skær dem i skiver
Skær bacon i tern

Rens nakkestegen for sener og fedt. Krydder den med salt, peber og paprika
Varm smørret op på en pande og brun stegen

Tøm stegesoen for vand og fordel løg og peberfrugt i bunden

Placer nakkestegen oven på

Kom bacon og champignion på panden og svits det godt sammen med 2 spsk paprika

Kom bacon og champignion over nakkestegen.

Opløs boullion tern i 1 dl kogende vand, når de er opløst hældes det sammen med 4 dl kold vand inden du kommer det i stegesoen. Der må ikke hældes direkte kogende vand i for så kan den flække.


Kog panden a med lidt vand eller mælk og kom også det i stegesoen

Skær tomaterne i skiver

Hæld tomat saucen over og fordel tomat skiverne

Kom låg på stegesoen og sæt den i en kold ovn
Tænd på 175 g alm og giv stegen 3 - 4 timer


Når stegen er færdig tages den op af rømertopfen og pakkes ind i folie mens saucen laves

Hæld indholdet fra rømertopfen over i en gryde. sigt det evt, hvis du vil have fyldet for sig selv

Bring skyen i kog og jævn med maizena.


Bønne salaten:
Kom bønnerne i en gryde med vand og kog dem i 10 min
Imens snittes løget fint og tomaterne skæres i tern

Dressing røres sammen af olie, eddike og sennep

Køl bønnerne a og skær dem i 3 cm stykker

Vend det hele sammen og smag til med salt og peber. Drys fetaen over


Rodfrugt mos:

Rens rodfrugterne og skær dem i mindre stykker
Kog dem i ca 20 minutter til de er møre (mine blev kogt lidt for lidt, så rødbederne kunne ikke moses)

Hak purløget

Hæld vandet fra, men gem lidt

mos rodfrugterne og bland vand i til du har den ønskede konsistens

Kom purløg og timian i og smag til med salt og peber


VELBEKOMME