søndag den 7. april 2013

Kyllingefad med spelt og bønner


Så er det tid til sund mad, så det hele ikke går op i kager og flødeboller :-)

Let krydret kyllingefad. Tager lidt tid at forberede, men det er anstrengelserne værd :-)



Info om retten :



Type :
Kyllingeret bagt i ovn
tidsforbrug :
  1½ time
Metode :
pande + Ovn
Andet  :
Retten kan sagtens laves i forvejen og så bare komme i ovnen
Antal personer :
4 personer / 8 portioner

 


Det skal du bruge :





150 g perlespelt (rå vægt)

500 g kyllingebryst
150 g løg
2 fed hvidløg
2 peberfrugter (300 g) 
1 tsk spidskommen
1 chili
300 g tomater
1 tern hønsebouillon

400 g tomat sauce - se HER
alternativt kan der bruges 1 dåse hakkede tomater

3 dl vand
1 spsk salt
2 tsk peber
1 karton røde bønner
lidt olie

50 g revet ost

Sådan gør du :



Find 2 gryder, 1 pande og et ildfast fad frem

Kom kyllingen i den 1. grýde og hæld vand i så kyllingen er dækket. Kog i 20 min

Skyl kernerne grundigt og kom dem i den 2. gryde sammen med rigelig vand. Kog i 15 min

Imens renses grøntsagerne

Skær løg og peber i tern
Knus hvidløget og snit det fint
Chili'en renses for kerner og snittes ligeledes fint
Tomaterne skæres i både

Når kernerne er kogte hældes de til afdrypning i en sigte
Kyllingen skæres i passende små stykker


Tænd ovnen på 200 g

Tør panden a med et stykke køkkenrulle dyppet i olie
Varm panden op og svits løg, peberfrugt, chili og hvidløg i 10 min til løggene er klare
Krydr med spidskommen og kom tomaterne ved og steg i et par minutter

Kog vand i el-kedelen og opløs boullion terningen deri

Kom tomat saucen, kernerne, bouillon vand og kylling på panden
Smag til med salt og peber og lad det simre i 10 min

Kom bønnerne op i en sigte og skyl dem med kold vand og lad dem dryppe a
Hæld bønnerne op til resten på panden og rør det igennem, inden det hældes over i fadet


Drys med ost og kom fadet i ovnen i 30 min

Server retten sammen med godt brød og blandet salat 

VELBEKOMME



Nærings indhold i retten ved 8 portioner

Retten vejede 2040 g efter tilberedning

                     
Pr. 100 g 
tilberedt  
  pr portion
    255 g
 I alt
Energi
 84 kcal
215 Kcal
1719 kcal
Protein
7,6 g
19 g
154 g
Kulhydrat
 11 g
28 g
224 g
Fedt
1,3 g
3,3 g
27 g