onsdag den 10. april 2013

Hvidvins kyllingefad



Kylling krydret med rosmarin er en rigtig god kombination :-)
Brug evt stege skyen til at lave en god hvidvins sauce





Det er nemt når hele menu'en kan laves i et fad i ovnen :-)

15 min tager det at lave og så skal det have 1 time i ovnen


Info om retten :



Type :
Kyllingefad
tidsforbrug :
  1½ time
Metode :
Ovn
Antal personer :
3 personer / 6 portioner
Inspiration :

  

Det skal du bruge :


600 g kyllingelår
500 g kartofler
100 g bladselleri
100 g porre
100 g løg
200 g tomater
10 fed hvidløg
10 peberkorn
1 tsk rosmarin
2 dl hvidvin
salt og peber
olie 

Saucen :

2 dl hvidvin
1 dl mælk
1 tsk maizena
hvid peber
salt
1 tsk sennep


Sådan gør du :



Vask og skrub kartoflerne grundigt.
Rens bladseleri og porre. skær i 5 cm stykker

Tænd ovnen på 200 G alm

Kom grøntsagerne i en gryde så de lige er dækket med letsaltet vand
Bring i kog, og lad det simre i 10 min
Imens det koger skræl løget og skær i både
Fjern enderne og skallen fra hvidløgene

Fint et ildfast fad frem og kom løg, peberkorn og hvidløg i
Når grøntsagerne er kogt kommes de også i
Fordel kylling og tomater øverst

Hæld hvidvinen over

Drys med salt, peber og rosmarin
Dryp lidt olie over kødet til sidst


Bag retten i ca 1 time. Giv grill til sidst hvis skindet ikke er blevet sprød



Lav evt en hvidvin sauce af skyen.

Kom skyen i en lille gryde.
Hæld hvidvin ved.
Bring det i kog og lad det koge ind til ca halvdelen er tilbage
Tilsæt mælk rørt op med lidt maizena.
Smag det til med salt og peber.
Tag gryden a varmen og rør lidt dijon sennep i 


Server med en god gang salat og brød

VELBEKOMME



Nærings indhold i retten uden sauce ved 6 portioner

Retten vejede 1700 g efter tilberedning

                     
Pr. 100 g
Tilberedt  
pr portion
283 g

I alt
Energi
92 kcal
259 Kcal
1556 kcal
Protein
7,5 g
21 g
128 g
Kulhydrat
9,2 g
26 g
156 g
Fedt
2,9 g
8,3 g
50 g