fredag den 19. april 2013

Gullasch i rømertopf


Rømertopf ala knøvl så mør at kødet kan tygges med tungen :-)
Egentlig en gullasch, men lidt alternativt da jeg ikke har brugt gulerødder, men i stedet for kartofler og masse af hvidløg.




Lad dig ikke skræmme af at du skal starte med aftensmaden til middag, for det passer sig selv i ovnen




Info om retten :



Type :
tykkam i stegeso
tidsforbrug :
  5 timer
Metode :
Ovn
Antal personer :
4 -6 personer

 


Det skal du bruge :


Fyldet:
2 bøtter tomat sauce - SE HER
3 løg
1 helt hvidløg :-)
1 rød peber
1 chilli
2 kartofler
1 tsk sukker
4 lauerbær blade
2 tsk salt
1 tsk peber


Kødet:
600 g okse tykkam
2 spsk mel
1 spsk røget paprika
1 tsk rosen paprika

Kartoflerne:

1 kg kartofler
evt maizena





Sådan gør du :



Start 5 timer før du har planlagt at spise :-)

Sæt stegesoen i blød i 30 minutter

Skær løget i grove tern og fjern skallen fra hvidløggene og knus dem
Skræl kartoflerne og skær i 1*1 cm tern

Kom alle ingredienserne til fyldet i stegesoen

Skær kødet i 2*2 cm tern.
Kom det i en pose sammen med mel, salt, peber og paprika og masser det godt sammen

Fordel kødet i rømertopfen, bland det hele godt og kom låget på

Sæt fadet i en kold ovn og tænd på 160 g


Efter 3 timers stegetid, skræller du kartoflerne og halverer dem på langs. Rør maizenamelet ud i en smule vand.

Hvis du bruger hjemmelavet tomat sauce er det ikke sikkert retten skal jævnes, for det er noget tykkere end det fra dåse

Ta stegesoen ud af ovnen. Rør maizenamelet i og fordel kartoflerne.
Smag om den skal have endnu et drys paprika :-)

Kom stegesoen i ovnen igen og hæv temperaturen til 180 g
Giv retten 1½ time mere inden servering.


Pynt med lidt hakket persille ved servering

VELBEKOMME