onsdag den 10. april 2013

Grissini - grove


Grissini stænger med 1/3 fuldkornsmel. Dejlig sprøde og fyldt med krydderier





Info om retten :



Type :
Snack brød
tidsforbrug :
  2 timer
Metode :
Ovn
Andet :
Kan sagtens laves i god tid
Antal :
16 stk
Inspiration :


Det skal du bruge :

3 dl vand

25 g gær
1 tsk olie
½ tsk salt
1 tsk honning
150 g fuldkornsmel efter eget valg
300 g Hvedemel


½ dl mel til formning af brøddet 

Oregano
Rosmarin
Salt
1 tsk Olie til at smøre bagepapiret

Sådan gør du :


Kom lunken vand og gær i røremaskinen og tænd
Når gæret er rørt ud kom fuldkornsmel, olie, salt og honning i
Kom til sidst hvedemelet i og lad maskinen køre i 10 min
Dejen skal være blød og smidig efter æltning
Dæk dejen til og lad den hæve i 1 time



Tænd ovnen på 225 g alm


Vend dejen ud på et mel drysset bord og del den op i 2 stykker
tryk dej klumperne flade. Drys krydderi over dejen og ælt det ind
Jeg lavede 2 forskellige. 1 med oregano og 1 med rosmarin
Del hver dej klump op i 8 stykker og rul dem ud til snoede tynde pølser der er ligeså lange som en bageplade
Kom bagepapir på 2 bageplader og smør dem med en smule olie
Kom 8 grissinier pr plade, og spray dem / pensl dem med lidt vand.
Drys lidt ekstra krydderi og salt over


Bag grissinierne i ca 20 min til de er sprøde

Lad dem køle a på en rist, inden de kommes i et glas klar til servering :-)

VELBEKOMME



Nærings indhold i brøddene ved 16 stk

Brødene vejede 700 g efter bagning

                     
Pr. 100 g
færdig vægt   
  pr stk
  44 g

I alt
Energi
 243 kcal
106 Kcal
1701 kcal
Protein
 7,1 g
3,1 g
50 g
Kulhydrat
  48 g
21 g
333 g
Fedt
 2,4 g
1,1 g
17 g