mandag den 8. april 2013

Flutes med surdej og krydderurter



Disse flutes er med grov durummel og krydderier.
Dejlig sprød skorpe og bløde inden i, med en mild smag

Hævede brødene i hæve kurv og bagte dem på flutes bageplade

Min gær var desværre blevet tør og gammel, så selvom det fik 4 timer i hævekurv ville dejen ikke hæve ordentlig :-(





Disse flutes er inspireret af bogen Meyer's bageri

Info om brødet :



Type :
Hvedebrød med surdej
tidsforbrug :
  15 min til at samle dejen - 4-5 timer hævning - 20 bagning
Metode :
Ovn
Antal flutes :
2 stk
Inspiration :
Meyers bageri

Det skal du bruge :

2,5 dl vand

5 g gær (som en ært)
1 dl surdej
10 g salt
150 g grov durum mel
300 g hvede mel

Krydderier efter smag

Jeg brugte frisk oregano
1 tsk tørret rosmarin
4 fed hvidløg


Sådan gør du :



Rør gæren grundigt ud i lunken vand
Tilsæt surdej, salt, durum og krydderier og rør
Kom hvedemelet i og lad røremaskinen ælte i 15 min
Når dejen er færdig æltet skal du kunne trække den
så tynd at du næsten kan se igennem dejen uden den går i stykker :-)
Lad dejen hæve i 2 timer ved stue temperatur


Del dejen i 2 og form til flutes
Kom brøddene på en bageplade beklædt med bagepapir, eller i en mel drysset hæve kurv
Kom et viskestykker over og lad dem hæve i 2-3 timer indtil de er mindst dobbelt størrelse
Efter 1½ time tænder du ovnen på 225 g alm
Kom en dyb bradepande i bunden af ovnen
Hvis du har brugt hævekurv så vend brøddene ud på en bageplade beklædt med bagepapir, eller hvis du har en flutes bageplade så brug den
Lav snit i brødet så det bedre kan hæve.
Kom flutesne i ovnen og smid et glas vand i bradepanden og luk hurtigt lågen


Bag brøddene i ca 20 min

Lad brøddene køle a på en rist inden de nydes :-)

TIPS

Dagen efter kan brødet pensles med lidt vand og så varmes, så bliver det dejlig sprødt igen :-)

VELBEKOMME



Nærings indhold pr flutes ved 2 stk

Flutes'ne vejede 700 g efter bagning

                     
Pr. 100 g
Tilberedt  
  pr brød
  350 g
I alt
Energi
 253 kcal
884 Kcal
1768 kcal
Protein
8,0 g
28 g
56 g
Kulhydrat
 52 g
183 g
365 g
Fedt
0,9 g
3,1 g
6,2 g