onsdag den 24. april 2013

Engelsk bøf med bløde løg, bagte kartofler og tomat salat


Engelsk bøf med masser af bløde løg, og så lige nogle bagte kartofler med hvidløgs smør samt tomat salat :-) Så kan man vist ikke forlange mere på sådan en almindelig onsdag




Info om retten :



Type :
Tyndstegs bøffer med tilbehør
tidsforbrug :
  1½ time
Metode :
Ovn + pande
Antal personer :
3 personer

 


Det skal du bruge :


Bagte kartofler:

5 store bagekartofler
50 g smør
2 fed hvidløg
lidt persille


Tomat salat:
4 tomater
100 g feta
1 løg
balsamico eddike
Hvidløgs olie
salt
peber
timian


Bløde løg med champignion:

4 løg
200 g champignion
salt
peber
rosmarin
smør



Bøfferne:

3 bøffer gerne af tyndsteg
salt
peber

Saucen:
vand
mælk
salt
peber
maizena
kulør
evt rødvin



Sådan gør du :


Start med at vaske kartoflerne fri for jord
Tør kartoflerne og prik huller i dem med en gaffel.
Kom lidt olie på et stykke køkkenrulle og gnid det på kartoflerne der hvor du har prikket huller
Find et ildfast fad frem og drys groft salt i bunden.
Placer kartoflerne på salten, og drys lidt salt på kartoflerne

Kom kartoflerne i ovnen. Alt efter størrelse skal de have mellem 1 og 1½ time
Prøv at prik i dem efter 1 time for at se om de er møre

Mens kartofler bager laves hvidløgs smørret


Pres hvidløgene og bland det op med smørret og persillen. Jeg lavede en stor portion, for jeg skulle bruge til hvidløgs flutes
Ved servering skæres et kryds i toppen af kartoflerne. tryk let så kartoflen åbner sig og kom en klat smør i

Mens kartoflerne er i ovnen laves også tomat salaten


Skær tomaterne i skiver. hak løget fint
Find et fad frem og anret tomat skiverne fint
Drys løg og feta over
drys olie og eddike over og krydder med salt, peber og timian
Ville gerne have brugt friske krydderurter, men har plantet dem ud, og det kunne de ikke lide :-(

De bløde løg med champignion kan vi også nå at lave mens kartoflerne bager :-)


Rens løg og champignion og skær i skiver

Smelt lidt smør på en pande og steg til løg og champignion bliver bløde og brune
Krydder med salt, peber og rosmarin
Kom løgene i et lille ildfast fad og dæk med staniol, og det ind til kartoflerne når du begynder at stege bøfferne



Bøfferne krydres med salt,peber
Smelt en klat smør på panden
Start med at stege sværet i 1 min
Steg så bøfferne 2 min på hver side, og lad dem så trække i 5 min inden servering


Mens bøfferne trækker kan vi lige lave en sauce.


Kom lidt mælk på panden og jævn med en smule maizena. Smag til med salt, peber og hvis du har en åben flaske rødvin så kom også lidt ved. Tilsæt lidt kulør


Fordel løg/champignion oven på bøfferne og server

VELBEKOMME