søndag den 14. april 2013

Dagmar tærte


Lavede ikke en standart smør dej til denne tærte, men istedet for en uden smør og mel lidt grahamsmel i

Syntes dem man køber ved bageren godt kan blive lidt for vamle med alt det fedt stof.
Næste gang den skal laves tror jeg jeg nøjes med 2/3 dele af dejen, for stykkerne bliver lige store nok :-)

Eller laver 3-5 snegle ved siden a

Info om retten :



Type :
Kage med creme og remonce
tidsforbrug :
  1½ time
Metode :
Ovn
Antal personer :
9 personer


 


Det skal du bruge :






Dejen :

25 g gær

2½ dl mælk
2 spsk olie
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
100 g grahamsmel
300 g hvedemel

remonce :

100 g smør
100 g sukker
100 g marcipan
50 g nougat

Creme :

2 dl fløde
1 æg
50 g sukker
1 tsk vanille sukker
2 tsk maizena

Glasur :

60 g flormelis
10 g kakao
15 g smør
lidt vand

Sådan gør du :


Kom kold mælk og gær i røremaskinen og tænd
Tilsæt olie, sukker, salt, kardemomme og grahamsmel
Kom hvedemelet i lidt af gangen og ælt i 10 min indtil dejen er smidig og glat. Det er ikke sikkert at dejen kan tage alt melet
Lad dejen hæve overdækket i 1 time

Imens dejen hæver laves kagecremen og remoncen



Creme :


Se fremgangsmåde på kagecreme HER


Remonce :

Kom marcipan, sukker, smør og nougat i en skål og rør det sammen til en ensartet masse




Når dejen er færdig hævet find en springform og kom et stykke bagepapir i bunden

Vend dejen ud på et mel drysset bord

Del dejen i 2 dele. 1/3 og 2/3 dele af dejen

Den lille klump rulles flad og kommes i bunden af formen.

Smør 1/3 af remoncen over og alt kagecremen



Rul det sidste dej ud til til et rektangel i ca ½ cm tykkelse (ca 20 * 30 cm)

Smør det sidste romonce ud på dejen og rul sammen til en pølse.
Rul fra den lange led, så stangen bliver 30 cm lang

Skær pølsen i 9 skiver

Start med at placere en snegl midt på bunden, og fordel så de sidste 8 i en fin cirkel :-)

Tænd ovnen på 200 g

Lad kagen hæve 30 min

bag kagen i 15 - 20 min



Lad kagen køle a. efter 10 min tages siden af springformen,
men lad bunden sidde indtil servering så er den meget nemmere at håndtere

Når kagen er rimelig kølet laves glasuren

Jeg lavede både lys og mørk glasur

Del flormelisen over i 2 og bland den ene med kakao

Smelt smørret i mikro ovnen og bland det i. kom vand i til det er tykflydende  



Pynt sneglene skiftevis med lys og mørk glasur

VELBEKOMME